UvA geselecteerd voor AI-talent

De Universiteit van Amsterdam is door de European Laboratory for Learning and Intelligent Systems (ELLIS) geselecteerd als ELLIS Unit om talent in machine leren en aanverwante AI-onderzoeksvelden voor Europa te behouden. Het excellence center komt op het Amsterdam Science Park.

Het initiatief dat Europees toptalent op het gebied van ‘machine leren’ samenbrengt, moet Europa in staat stellen concurrerend te zijn in moderne AI en te profiteren van positieve economische en maatschappelijke effecten. De ELLIS Units brengen voor de komende vijf jaar meer dan 200 miljoen euro aan financiering in heel Europa samen. Naast Amsterdam komen er nog excellence centra in zeventien andere Europese steden en in Israël.

max wellingOnder de noemer AI technology for people committeren vooraanstaande Amsterdamse kennisinstellingen zich bovendien eraan, de komende tien jaar 1 miljard euro te investeren, minimaal 800 onderzoekers aan te stellen, 5.000 bachelor- en masterstudenten en promovendi op te leiden, 10.000 studenten een AI-minor te laten volgen en 100 spin-offs en 100 startups te (helpen) ontwikkelen.

Max Welling, hoogleraar Machine Learning aan de UvA en trekker van de ELLIS Unit in Amsterdam: “Het ELLIS-netwerk zal de uitwisseling van toponderzoekers en studenten op het gebied van AI vergemakkelijken. Ik ben zeer verheugd dat de UvA heeft besloten deze belangrijke beweging, om Europa concurrerend te maken op het gebied van AI, van harte te steunen.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK