Definitief einde voor Adobe Flash

Adobe is begonnen met het blokkeren van Flash-content voor computergebruikers over de hele wereld en geeft nu een waarschuwing weer, die adviseert om Flash Player te verwijderen.

Adobe Flash Player

Na een bloeiperiode in de jaren negentig en begin 2000, en vervolgens hinkend in de jaren 2010 in een post-iPad-wereld, is Adobe Flash en Flash Player officieel klaar. Met het uitgeven van de laatste Flash update in december kondigde Adobe aan dat het van plan is om vanaf gisteren, 12 januari 2021, de Flash-content te blokkeren.

De historie

De waarschuwing zal worden gepresenteerd op ongeveer 2% van de websites in de wereld die nog steeds Flash-content gebruiken: rond de tijd dat Apple-medestichter Steve Jobs in 2010 Flash ongeschikt verklaarde voor de iPad en iPhone, werd Flash gebruikt op bijna een derde van de websites in de wereld.

Bron: ZDNet

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK