Schrijvers in actie voor boekhandel

Auteurs Roxane van Iperen, Tommy Wieringa, Simone van der Vlugt en Adriaan van Dis doken deze week de studio in voor de opname van een aantal radiospots om boekhandels te steunen. Het is onderdeel van een grote campagne, opgezet door de CPNB en haar partners.

Voorbeeld Afbeelding 5“Veel mensen weten nog steeds niet dat ze gewoon bij de fysieke boekhandel kunnen bestellen. We willen ze daarop wijzen, laten zien hoe hard hun lokale boekhandelaar hen nodig heeft, hoe ontzettend belangrijk het is nu te kopen, omdat je boekhandel er straks misschien niet meer is. We willen inspireren. Hoop geven. We zetten in op het belang van het boek en de boekhandel, juist ook nu, voor ons geestelijk welzijn. Dat is juist nu hard nodig,” aldus CPNB-directeur Eveline Aendekerk op de website van Boekblad.

Donderdag 14 januari wordt de aftrap gegeven met een grote advertentie in de dagbladen. Dan worden ook de eerste radiospotjes uitgezonden en start een campagne op sociale media. Naast de genoemde schrijvers, wordt de campagne ondersteund door honderden collega’s uit het boekenvak. Boekhandelaren krijgen de mogelijkheid om onderdelen van de campagne te personaliseren.

Anne Schroën, directeur van de Boekverkopers Bond: “Een campagne in een paar dagen opzetten, dat gebeurt in geen enkele andere branche. De meerwaarde van de CPNB en CB, dat iedere dag bleef rijden, is duidelijk. Maar we moeten ons iedere dag blijven heruitvinden.”

Bron: CPNB

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK