Adobe onderzoekt gepersonaliseerde klantervaringen

Uit onderzoek van Adobe blijkt dat het anno 2022 steeds belangrijker wordt voor merken om hun klanten een gepersonaliseerde ervaring te bieden en niet als een nummertje te behandelen. 

Adobe

Bijna de helft van de consumenten (46%) gelooft namelijk dat labels als ‘Millennial’ en ‘Gen-Z’ niet relevant zijn. 73 procent van de respondenten geeft aan dat zij unieke individuen zijn die zich constant blijven ontwikkelen, en zich niet kunnen vinden in de generatie-etiketten.
In het onderzoek van Adobe worden 6.000 consumenten vanuit drie verschillende Europese landen ondervraagd. De resultaten belichten de veranderende eisen van consumenten en hoe de marketingsector zich moet aanpassen om hieraan te voldoen. De inzichten uit het onderzoek wijzen op de opkomst van een ‘persoonlijke’ consument die niet wordt gedefinieerd door leeftijd, weigert te worden gestereotypeerd en verwacht te worden begrepen en behandeld als individu. Maar liefst 53 procent van de respondenten krijgt liever regelmatige, attente en gepersonaliseerde berichten van merken dan eenmalige aanbiedingen (18%). 

Alex Azzopardi

“Het hele maatschappelijke en culturele landschap verandert en mensen accepteren niet langer dat ze worden gestereotypeerd of in een hokje geplaatst – vooral niet door merken”, zegt Alex Azzopardi, General Manager, Benelux bij Adobe. “Het juiste dataplatform is essentieel om ervoor te zorgen dat merken hun klanten écht begrijpen. Ons Adobe Real-Time CDP stelt merken in staat om ervoor te zorgen dat elke interactie met de klant gepersonaliseerd, relevant en consequent is.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK