3D-printmarkt blijft groeien

800_carbon3dVoor het tweede jaar op rij is de omvang van de 3D-print industrie met $ 1 miljard gegroeid naar $ 5,17 miljard. Dat is een groei van ruim 25% in 2015. Dat blijkt uit het Wohlers Association report 2016, waarin 3D-print experts en (toe)leveranciers uit 33 landen zijn ondervraagd. De afgelopen drie jaren was de jaarlijkse groei zelfs 34% op jaarbasis.
Vooral desktop 3D-printers, geprijsd onder de $ 5.000 zouden populair zijn. Die zouden niet zozeer voor thuisgebruik worden gekocht, maar meer door bedrijven. Ook metaal 3D-printers voor industriële toepassingen doen het goed.
De industriële, professionele 3D-printermarkt zou niet zo snel groeien. Reden kan zijn dat bedrijven de komst van de aangekondigde 3D-printers zoals van HP, Canon en Ricoh afwachten.
Bron: 3ders.org

Lees ook: Markt voor 3D-printers verdubbelt jaarlijks


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK