3D printer versnelt herstel gebroken arm

3d-printer-versnelt-herstel-gebroken-arm-55646

Een arm niet meer in het gips maar in een 3D geprint omhulsel, dat bedacht een Turkse student die daarmee snel herstel van een gebroken arm mogelijk maakt.

De Turkse student heeft namelijk een simpele oplossing gevonden voor het probleem met de bestaande technologie. Sensoren konden namelijk niet direct op de huid geplaatst worden. Deze sensoren produceren ultrasonische trillingen en moeten op de huid geplaatst worden waar de breuk zit. De trillingen zouden dan het herstel van het bot versnellen.

Omdat het eerder nog niet was gelukt om deze sensoren direct op een huid te plaatsen, komt de Turkse student met een oplossing. Het 3D gips heeft namelijk openingen waar de sensoren doorheen kunnen. Het ziet er behoorlijk futuristisch uit en stelt je ook nog in staat om onder de 3D print te krabben, iets wat bij oude drukverbanden nog wel eens een probleem was.

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK