Emma Watch laat Parkinsonpatiënt weer schrijven

Emma Lawton, grafisch designer, hoorde op haar 29e dat ze Parkinson heeft. Zeker voor een designer is het onacceptabel om niet eens je eigen naam te kunnen schrijven. Emma kwam voor het programma The Big Life Fix van de BBC in contact met Haiyan Zhang, als Research Innovation Director verbonden aan Microsoft. Aan Zhang de taak om ervoor te zorgen dat Emma dus weer haar naam op papier kan zetten, zonder door de trillingen steeds uit te schieten.
Zhang ging aan de slag en ontwikkelde een polsband, een soort horloge, dat in staat is de trillingen via de pols te verminderen. Het horloge zorgt zelf voor trillingen die door de hersenen worden opgepakt. De hersenen gaan vervolgens automatisch op de trillingen uit de pols focussen, waardoor ze als het ware trillingen in de hand vergeten. Met als resultaat, dat de hand zonder te trillen kan schrijven. Zhang noemde haar innovatie naar degene voor wie ze het maakte: de Emma Watch.
De Emma Watch is voorlopig alleen nog een prototype, maar er worden wel onderzoeken gedaan naar wat een dergelijk device zou kunnen betekenen voor Parkinson-patiënten op grote schaal. Het is in ieder geval geen genezing van de ziekte zelf, puur de bestrijding ervan, maar als alle patiënten daarmee geholpen zijn, dan is het alleen maar te hopen dat de Emma Watch ook op de markt gaat komen.

(Bron: Dutch Cowboys)

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK