3D print miniatuurgebouwen een hit

BB150604 ittybloxTreinliefhebbers hebben een modelspoorbaan, autofans hebben Dinky Toys, en vanaf nu hebben architectuur fanaten Ittyblox. De Nederlandse start-up wordt regelmatig omschreven als ‘SimCity in het echt’. Met de op schaal 1:1000 geproduceerde gebouwen is men namelijk in staat om complete steden na te maken met huizen, kantoren, hotels, stratenblokken, kanalen parken en ga zo maar door.

Bijna net zo fascinerend als de gedetailleerde gebouwen zelf, is het productie proces: de gebouwen worden namelijk 3D geprint door een voormalige Philips spin-off: Shapeways. Dit bedrijf print de gebouwen één voor één op bestelling en verscheept ze tegenwoordig de hele wereld over.

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK