Dutch Card Printing: pasjes van patat

Dat papier ook van ander materiaal dan houtvezels gemaakt kan worden is inmiddels bekend. Er bestaat al jaren papier van zeealgen (uit de baai van Venetië), papier uit groenteafval, oude kleding, etc. Minder bekend is dat ook kunststof pasjes van ander materiaal dan plastic gemaakt kunnen worden. Dutch Card Printing in Groningen heeft in samenwerking met het Nederlandse Ecopas een bijzonder milieuvriendelijk pasje ontwikkeld. Er komt namelijk bij de productie geen druppel olie (basisgrondstof van plastic) aan te pas.  De grondstof voor dit pasje is namelijk aardappelzetmeel, een afvalproduct dat wordt gedestilleerd uit waswater van aardappelen voor de productie van patat. De toeleverancier maakt van de zetmeelresten in dit waswater zetmeelgranulaat. Daar worden vervolgens de pasjes van gemaakt.

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK