Print een Panty

Een Israëlisch echtpaar ontwikkelde een 3D printer die textiel kan printen. De eerste toepassing is materiaal voor een wegwerpslip voor dames die als gegoten zit, rekbaar is en volledig biologisch afbreekbaar.

print panty

De in het Engelse Manchester gestarte bedrijf Tamicare voert uit wat oprichter Tamar Giloh al tien jaar voor ogen staat  pantys maken die lekker zitten en afbreekbaar zijn. Met het geprinte materiaal Cosiflex is dat doel bereikt.

Het print proces wijkt enigszins af van het bekende 3D printproces. Het zijn geen druppels die een 3D object opbouwen maar een spuitkop die lagen van natuurlijke rubber latex, polymeren en katoenen vezels spuit. Meer zoals een inkjet printer werkt maar dan met koppen voor verschillende materialen in plaats van kleuren. Het resultaat is een geprinte slip in minder dan 3 seconden.

printers tamicare

De printer die nu in Manchester proefdraait is een volledig geautomatiseerd proces dat 10 miljoen pantys per jaar kan produceren. Het eindproduct is gericht op vrouwen met een zware menstruatie die bij dit product veel baat zouden hebben.

Het echtpaar Giloh is nu op zoek naar investeerders om de productie methode verder uit te breiden naar het printen van rekbare sportbandages en ademende textiel soorten.

Het eind is niet in zicht want met dit soort technologieën kunnen producten gemaakt worden die in een normaal productieproces onmogelijk zouden zijn.

Meer informatie is te vinden op www.tamicare.com

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK