Ruimte voor Nederlandse grafische vormgeving en typografie met PRINT

PRINTOp 20 januari 2016 werd stichting PRINT opgericht. PRINT organiseert projecten en activiteiten waarin de Nederlandse grafische vormgeving en typografie centraal staan. De stichting brengt ontmoetingen tot stand tussen vormgevers, studenten en publiek en organiseert festivals, tentoonstellingen, symposia en manifestaties op verschillende locaties in Nederland.

PRINT is een initiatief van Paulina de Nijs die tijdens haar functie als directeur van GRID Grafisch Museum Groningen verliefd werd op de Nederlandse grafische vormgeving en typografie. Ze ziet het als haar missie om een breder publiek bekend te maken met het werk van de vele getalenteerde ontwerpers in ons land en hoe hun werk tot stand komt en wil vormgevers en studenten de mogelijkheid bieden om elkaar en belangstellenden te ontmoeten.

Wereld achter grafische vormgeving
Stichting PRINT wil laten zien dat overal grafische vormgeving te vinden is – op straat, in huis, in openbare gebouwen en op het werk. Dankzij deze vormgeving weten we de weg, begrijpen we complexe informatie, kiezen we een product en worden we geïnformeerd over evenementen en gebeurtenissen. Voor al deze uitingen zijn personen verantwoordelijk die samen met een opdrachtgever een creatief proces doorlopen. Ze komen zo tot een uniek en opvallend product – in druk of op een beeldscherm – dat onze aandacht trekt. PRINT wil ruimte bieden aan deze producten en de mensen die ervoor verantwoordelijk zijn.

Print naar een breed publiek
Door publieksactiviteiten als een affichefestival, een typografiemanifestatie en tentoonstellingen te organiseren, werk van jong talent op openbare plaatsen te presenteren en mee te werken aan publicaties en presentaties brengt PRINT de grafische vormgeving en typografie dichter bij een breed publiek. Projecten waarin de bezoeker een actieve rol speelt, brengen het publiek in contact met ontwerpers en hun werk, terwijl symposia en netwerkbijeenkomsten ervaren ontwerpers en studenten bij elkaar brengen voor wederzijdse inspiratie en kennisuitwisseling. PRINT wil dat ontwerpers, studenten en publiek elkaar kunnen ontmoeten, van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren.

Een community
PRINT werkt samen met culturele instellingen, opleidingen en vormgevers voor het organiseren van evenementen en tentoonstellingen. Ze organiseert deze activiteiten op uiteenlopende locaties in Nederland en wil de Nederlandse vormgeving en typografie ook in het buitenland onder de aandacht brengen. PRINT vormt een community van professionals en belangstellenden die een actieve bijdrage leveren aan de totstandkoming van de activiteiten.

Meer informatie over Stichting PRINT en de projecten die de stichting organiseert vind je hier.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK