35 werknemers behouden baan bij doorstart Hoitsema

Het was al snel bekend dat Pieter Heerema (o.a. eigenaar van Lijnco) één van de gegadigden zou zijn om het bedrijf aan een doorstart te helpen. Met een boedelkrediet kon het bedrijf 6 weken doorwerken en daarmee de meeste klanten behouden.

Hoitsema Labels

Curator mr. R.G. Holtz van Bout Advocaten in Groningen heeft de afgelopen weken het nodige gedaan om het bedrijf te kunnen behouden. Naar zijn zeggen was die potentie al vanaf het begin duidelijk aanwezig.

Pieter Heerema neemt Hoitsema over bij doorstart

Heerema gebruikt zijn bedrijf Van Ketwich Participaties B.V. met participaties in Lijnco en Scholma Prin&Media, om de doorstart te realiseren.

20 december

Ruim voor de Kerstdagen komt er zekerheid voor 35 van de nu nog 52 werknemers van het bedrijf. Maar 17 mensen zullen hun baan verliezen, en dat is in deze periode natuurlijk extra triest.

Bron: Hoitsema

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK