Het boek van binnen

Museum Meermanno

Van 20 februari t/m 29 mei wordt het Jaar van het Boek door Museum Meermanno gevierd met de tentoonstelling ‘Het boek van binnen. Een ode aan de makers van het boek door de eeuwen heen’.
In vogelvlucht wordt de ontwikkeling van het boek getoond. De makers van het boek staan hierbij centraal. Zo zien we de middeleeuwse schrijver die in de marge aantekeningen achterlaat voor zijn collega’s, de vroegste drukkers die worstelen met de mogelijkheden van de drukpers en letterontwerpers die streven naar de best leesbare letter. Ook de ontwikkeling van Printing on Demand komt aan bod. Hoe zal het boek er in de toekomst uitzien?
In het museum is een achttiende-eeuwse houten drukpers te zien. Iedere zaterdag zijn er workshops en op zondag kan het publiek zelf iets drukken op de drukpers.
Zaterdag 12 maart is er een workshop, papier maken door Marieke de Hoop.
Op www.meermanno.nl is meer info en een agenda te vinden.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Beate den Engelsman

Accuracy, precision and organisational talent characterise Beate. She is not only the administrative heart, but also our beloved editor-in-chief. Her creativity helps her in finding and writing articles for Blokboek.com. Owner of boekbol.nl, scrapbol.nl and fotobol.nl

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK