Project Tango van Google navigatie met beeldherkenning

BB160225 project-tango-googleGoogle werkt al twee jaar aan zijn Project Tango-technologie, die het onder meer mogelijk moet maken om ruimtes in te scannen en op een smartphone of tablet in 3D te verkennen.

Een tablet bevat twee camera’s en een dieptesensor. Ruimtes en objecten kunnen door de camera’s worden gescand en als 3D-model worden vastgelegd.

Door de camera van het tablet aan te zetten, analyseert hij snel de beelden om te zien waar je in het gebouw bent. De Project Tango-software herkent de visuele kenmerken van het gebouw en plaatst vervolgens een blauw stipje op de kaart, zoals we gewend zijn van navigatie in Google Maps of andere kaarten-apps.

Groot verschil is echter dat de Tango-camera’s juist binnen goed werken, terwijl bestaande kaartendiensten allemaal gebruik maken van gps-technologie die alleen buiten werkt, omdat verbinding moet worden gemaakt met een satelliet.

Met Project Tango wordt het ook mogelijk om elementen van ‘augmented reality’ toe te voegen aan de camerabeelden.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK