Google neemt positie in als mediagigant

chromecast

Een groot aantal aankondigingen van Google geven de indruk dat Google een behoorlijke slag aan het maken is als leverancier van media en de hardware om de media te tonen. De GooglePlay Store wordt de belangrijkste outlet.

Per direct kunnen consumenten films huren of kopen in de Playstore en ze kunnen in dezelfde winkel het Google Tablet, de Nexus 7 of de Google smartphone de Nexus 5 kopen. Dat niet alleen Goolge biedt nu ook Chromecast voor 35 euro aan via zijn winkel waarmee de cirkel compleet is. Met Chromecast kan de  consument alle media afspelen op een hdtv die hij op tablet, smartphone of Computer heeft staan en via het web beschikbaar is.

Ook de opkomende markt van de wearables ontkomt niet aan de invloed van Google nu het bedrijf  Android  Wear voor smartwatches aankondigt, een universeel besturingssysteem voor slimme telefoons.

Google heeft ook gedacht aan Apple IOS gebruikers, alle diensten zijn via speciale apps te gebruiken met iPhones of iPads waarmee Google als mediagigant Apple het nakijken geeft

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK