165 jaar oude Ierse familiedrukkerij

Bill FieldWie gevoel heeft voor nostalgie en houdt van het vakmanschap van de drukker van de oude stempel, zal het verhaal van Bill Field zeker kunnen waarderen. De oude man werkt nog dagelijks op de 165 jaar oude familiedrukkerij in het Ierse dorp Youghal, die hij van zijn ouders heeft overgenomen. En zij weer van hun ouders, etcetera. Filmakers hebben speciaal voor een tentoonstelling in Cork een prachtige documentaire gemaakt, The Printer, waarin te zien is hoe Field in zijn drukkerij met een Victoriaans, Dickensachtige sfeer, zijn vak van drukker uitoefent. Online is slechts de trailer te zien die een mooie impressie geeft.
Bill Field is de laatste in de lijn van de familie. Het is dus niet waarschijnlijk dat de drukkerij nog heel lang zal bestaan. De documentaire is bedoeld als herinnering aan het oude handmatige vakmanschap dat door alle technologie inmiddels goeddeels is vergeten.
Bron: IrishExaminer


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK