Zwaan Printmedia Wormerveer failliet

Vaak zijn het kleinere en ook vaak relatief onbekende regionaal opererende bedrijven die failliet gaan. Zwaan Printmedia behoort niet tot die categorie. Het faillissement van het bedrijf wekt dan ook de verbazing. Ondernemer Marco Zwaan deed er alles aan om de bekendheid van zijn bedrijf volop uit te dragen. Daar lag het dus niet aan.

Zwaan Printmedia Gebouw

Onder de reeks handelsnamen Zwaan Brand Services, Clickandorder, Click&order, Gero Publishing, Nova Flora en Zwaan Lenoir, is alles op 17 januari failliet verklaar door de rechtbank in Amsterdam.

Marco Zwaan
Marco Zwaan

De tevens bekende naam Zwaan Lenoir kwam voort uit een overname die Zwaan Printmedia deed in 2019, toen het drukkerij Lenoirschuring uit Amsterdam overnam.

Volgens redelijk recente cijfers zouden zo een 30-35 mensen werken bij Zwaan.

Het is nog niet bekend over er mogelijkheden zijn voor een doorstart. Op printmedianieuws kwam directeur Marco Zwaan regelmatig aan het woord op het gebied van marketing, applicaties en vooral de openheid van het bedrijf.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK