Zwaan Printmedia neemt Lenoirschuring over.

Met ingang van 1 april 2019 neemt Zwaan Printmedia uit Wormerveer drukkerij Lenoirschuring uit Amsterdam-Noord over. Beide drukkerijen richten zich op het maken van kwaliteitsdrukwerk, met name voor ontwerpers, fotografen, musea en uitgevers. Na jarenlang als collega en concurrent gewerkt te hebben, zullen de medewerkers van Lenoirschuring binnenkort bij Zwaan Printmedia intrekken.

De directie van Lenoirschuring, Arie Lenoir en Ron Schuring, hebben de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, en zullen na de overdrachtsperiode het stokje overdragen.

Voorlopig verandert er nog niets. Onder dezelfde naam blijven de mensen van Lenoirschuring in het huidige pand doorwerken. Later in het jaar zullen zij naar Wormerveer overkomen.

Voor Zwaan Printmedia zal dat het startpunt zijn om te gaan opereren onder twee labels, te weten: Zwaan+Lenoirschuring en Zwaan Printmedia Services.

Het team van Zwaan+Lenoirschuring zal zich richten op het maken van kwaliteitsdrukwerk, waaronder: kunstboeken, luxe verpakkingen, corporate drukwerk, met beeldbewerking en lithografie in huis.

Het team van Zwaan Printmedia Services zal zich richten op het ontzorgen van corporate klanten bij het invullen van hun marketing/communicatie-campagnes.
Hieronder vallen het:

  • verzorgen van print-on-demand- en direct-mail-campagnes,
  • vervaardigen van instore promotiemateriaal,
  • ontwikkelen van brandportals, waarbij ontwerp- en bestelprocessen geautomatiseerd worden,
  • opzetten van loyalty programma’s,
  • inkopen van premiums,
  • co-packing, warehousing en logistieke dienstverlening.

Beide labels hebben elk een eigen team van specialisten. De samensmelting zal later dit jaar worden ingezet.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

1 reactie

  1. Henk Gianotten op 02/04/2019 om 23:42

    Perfecte oplossing voor een dreigend probleem, vermoed ik. Beide bedrijven bedienen o.a. de ontwerpersmarkt en bieden voldoende extra diensten om dat deel goed te kunnen bedienen. Beide bedrijven hebben ook goede contacten met de creatieve branche-organisaties als het BNO. Beide bedrijven moeten ook zo efficiënt mogelijk produceren en een voorspelbare kwaliteit kunnen leveren. Bij kleine organisaties kan dat een probleem worden. Dit samengaan resulteert in een grotere productie-eenheid waarbij de cultuurverschillen – volgens mij – minimaal zullen zijn. De klanten van Arie Lenoir (én veel oude klanten van bv Cor Rosbeek) kunnen blij zijn met deze oplossing. De bestaande klanten van Zwaan en zijn ploeg kunnen ook tevreden zijn. Hun drukker reageert actief op de veranderingen in de markt. Ik wens Marco Zwaan veel succes!Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK