Zoekmachine-reclame grootste concurrent

Vaak wordt gedacht dat on-line reclame verantwoordelijk is voor de daling van de advertentie-inkomsten bij gedrukte media. Dat blijkt niet zo te zijn.

Google Adwords Logo

Kranten blijken grote budgetten te verliezen aan andere elementen zoals zoekmachine-reclame, dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers van de University of Michigan. Die analyseerden gedurende vijf jaar de reclame-inkomsten van een grote Amerikaanse krant. Slecht acht procent van het verlies van gedrukte reclame-inkomsten kon worden toegeschreven aan reclame op de website. In werkelijkheid hebben adverteerders voor hun budgetten kanalen buiten de offline en online media gevonden waaronder zoekmachine-reclame. De wetenschappers adviseren online krantenreclame aantrekkelijker te maken door het toepassen van nieuwe technologieën waarmee commerciële boodschappen beter afgestemd worden op de interesses van de lezer.

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK