Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Xerox introduceert Direct to Object Printer

160531drupa - 1 van 1Op drupa zagen we hem al, De Direct to Object Printer van Xerox, en nu is hij leverbaar.
De printer biedt nieuwe mogelijkheden voor on-demand personalisatie van driedimensionale objecten en kenmerkt zich door een innovatieve architectuur van minuscule stalen spuitmonden. De spuitmonden bevinden zich in printkoppen en kunnen op accurate wijze inkt spuiten op objecten zo klein als flessendoppen of zo groot als rugbyhelmen. De printer kan kunststof, metaal, keramiek en glas bedrukken en maakt daarmee een einde aan de noodzaak van kostbare etiketten.

“Deze innovatieve oplossing maakt het mogelijk om direct producten op maat af te leveren in een tijd waarin consumenten veel waarde hechten aan personalisatie”, aldus Brendan Casey, vice president bij Xerox Engineering Services. “Stel je voor dat een sportliefhebber van een wedstrijd terugkeert met een helm of bal die ter plekke in het stadion is gepersonaliseerd, of een winkelier die on-demand personalisatie biedt voor honderden verschillende producten.”

Xerox gebruikt verbeterde beeldkwaliteit-algoritmes voor het bedienen van de microscopische spuitmonden, die half zo breed zijn als een menselijke haar. Door het accuraat spuiten van inkt op afstanden van een kwart inch (ca. 0,63 cm) is de printer in staat om gladde, ruwe, licht gekromde en getrapte oppervlakken te bedrukken met resoluties van 300 tot 1.200 dpi. Het apparaat kan 30 objecten per uur bedrukken en de productiecapaciteit opschalen.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, photographer and communication expert. Believes in the power of a mix of media. An image says more than a thousand words, but is always more powerful when combined with great words. And mix of media strengthens any message. With PRStory all media come together. A powerful PR story with text, image, photography and video which will lead to instantaneous action. Visit PRstory.nl for examples.

Laat een reactie achter

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

VIGC trainingen - Haarlem

  • Workshop PDF Update: 28 mei 2019
  • Workshop kleur in een productieproces: 11 juni 2019
  • Introductie in Printed electronics & functional printing: 27 juni 2019

blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK