Xerox gesplitst

BB160201 Xerox splitXerox gaat verder als twee beursgenoteerde bedrijven. Eén bedrijf richt zich op documentenbeheer en de ander is gericht op business proces outsourcing (bpo). De bedrijfsnamen en -leiders worden later bekend gemaakt. De splitsing moet eind 2016 afgerond zijn. Volgens het FD zijn het aandeelhouders die uit zijn op een splitsing omdat het bedrijf op de beurs ondergewaardeerd zou zijn.

De bedrijfstak gericht op documentbeheer had in 2015 een omzet van zo’n elf miljard dollar. De omzet van de dienstendivisie lag rond de zeven miljard dollar. De dienstendivisie richt zich op groeimarkten, waaronder transport, zorg, commerciële instellingen en overheidsdiensten. Als onafhankelijk bedrijf wil het zijn dienstverlening verbeteren en uitbreiden. Ceo Ursula Burns meent dat de splitsing de concurrentiepositie van beide bedrijven versterkt.

Xerox kondigt naast de opsplitsing een plan aan om in de komende drie jaar 2,4 miljard dollar te besparen. Hiervoor moet in 2016 zevenhonderd miljoen dollar worden bespaard.

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK