Winnaars ‘Your Craft’ DOOH-design challenge

Global en RA*W hebben de winnaars bekend gemaakt van de ‘Your Craft’ DOOH Design Challenge. Deze succesvolle samenwerking, waarvoor meer dan 90 deelnemers zich hadden aangemeld, bood jong talent de kans om een innovatieve Digital Out-of-Home campagne te ontwikkelen voor op het netwerk van Global.  

De ‘Your Craft’ DOOH Design Challenge ging verder dan een wedstrijd; het moest jong talent met diverse achtergronden stimuleren om buiten de kaders te denken en werk te maken wat het straatbeeld een stukje mooier maakte.

Dit Zijn De Winnaars Van De ‘your Craft Dooh Design Challenge 2024

“Het thema van dit jaar moest de deelnemers aanmoedigen om te denken vanuit hun craft en de grenzen van het medium op te zoeken. Dit heeft geleid tot verschillende perspectieven en verrassende creaties. Vanuit RA*W vinden we het belangrijk om jong talent te ondersteunen en door samen te werken met Global kunnen we de zichtbaarheid van deze doelgroep vergoten. Door middel van Global’s Digital Out-of-Home netwerk bieden we de twee winnaars een jaar lang een podium op de drukstbezochte locaties in Nederland” aldus Lois Weeber, bestuurslid van RA*W.

De vijfkoppige vakjury bestaande uit Nastasia Broutin (TBWA/Neboko), Karen van de Kraats (Wieden+Kennedy), Anne Stokvis (N=5), Tom Marsch (Global) en Tabi Aziri (Dentsu Creative) hebben het werk beoordeeld op basis van de creatieve aanpak en het vermogen om een creatie te ontwikkelen die past bij het medium Out-of-Home. Uiteindelijk zijn er twee winnaars uitgekomen.

De eerste plaats ging naar Vincent Vervoort, junior creative bij Alfred International. Zijn creatie was een knipoog naar het medium dat voornamelijk gebruikt wordt voor commerciële doeleinden. “Eigenlijk wist ik het meteen; ik geef de Digital Out-of-Home schermen een commercial break!”

Op de tweede plaats het duo Yesol Sihn, Graphic & Content Designer en Monique Nelis, Motion Graphic Designer bij Home. “Ons concept ‘Create yourself’ komt voort uit het verlangen om los te breken van de verwachtingen van de (digitale) maatschappij. Het benadrukt simpelweg het belang van het creëren van een authentiek zelf en het omarmen van alles wat zichzelf onthult.”  

De derde plaats gaat naar Zoya Taseva met het concept ‘who do you choose to be today?’

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK