Wilco breidt postpress wederom uit met MBO

Wilco heeft eerder dit jaar de MBO T1120 tassenvouwmachine aangeschaft. Toch bleek de gehele postpress portfolio meer aandacht nodig te hebben om te voldoen aan toenemende eisen qua doorloop- en productietijd bij Wilco. De MBO CoBo-Stack een welkome aanvulling.

Mbo Cobostack
MBO vouwmachine met CoBoStack

Beide MBO-machines werden geïnstalleerd in de nieuwe productiehal in Amersfoort.

In totaal beschikt de Wilco groep nu over 5 MBO vouwsystemen, waarvan de nieuwste MBO T1120 is voorzien van een CoBo-Stack robotarm. De andere
4 systemen zijn voorzien van een automatisch bundel-
en omsnoeringssysteem.

CoBo-Stack robotarm

Het automatisch afstapelen door middel van de CoBo-Stack robotarm levert voordelen op, die direct zichtbaar en meetbaar zijn. In de praktijk blijkt namelijk, dat het potentieel van de MBO hoogvolume vouwmachines nog beter kan worden benut. De reden: als de machine op topsnelheid produceert, is het werk fysiek al gauw eigenlijk te zwaar voor de mensen aan de machine. Dat is niet verwonderlijk want er kan, afhankelijk van het papiergewicht en de vouwwijze, tijdens een ploegendienst tot wel 10 ton aan papier uit een vouwmachine komen. En al die vouwvellen moeten met de hand op pallets worden gestapeld. Deze arbeid kan de CoBo-Stack overnemen. De MBO-apparatuur werd door Wifac geplaatst.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK