Weer magazines bij de kapper en tandarts!

Na een intensieve lobby door de Magazine Media Associatie (MMA), in samenwerking met de Mediafederatie, heeft het RIVM besloten de richtlijnen aan te passen voor het neerleggen van magazines bij kappers en tandartsen. Het kan weer!

In de RIVM richtlijnen voor contactberoepen staat nu te lezen:

  • Maak regelmatig de stoelen, leuningen, overige deurklinken, koffie-/watervoorziening, speelgoed, tijdschriften en tafels in de wachtkamers en het toilet schoon. Minimaal 1 keer per dag.

printmedia en covid-10Op de website van MMA: “Naar aanleiding van dit besluit heeft de Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO), in overleg met CNV Vakmensen en FNV Mooi, inmiddels besloten om de protocollen voor de kappersbranche en voor de haarwerkspecialisten hierop aan te passen. Ook de brancheorganisaties van huisartsen, schoonheidsspecialisten, tandartsen, pedicures, fysiotherapeuten en opticiens zijn door de MMA inmiddels op de hoogte gebracht van de wijziging van de RIVM-richtlijnen. De verwachting is, dat ook hun protocollen op korte termijn worden aangepast en dat de consument ook daar weer snel van tijdschriften kan genieten. Uiteraard zorgen de leveranciers van de leesmappen/tijdschrift-pakketten ervoor, dat de gezondheid van de klanten/patiënten en medewerkers wordt gewaarborgd.”

Bron: MMA

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK