We slaan ons hier wel doorheen!

De printindustrie wordt hard geraakt door COVID-19, wat zich uit in een ongekende afname in het drukwerkvolume… maar we komen hier wel doorheen! Abrupte, extreme situaties leveren de snelste aanpassingen op. Laten we deze gelegenheid aangrijpen om de manier waarop we werken te herzien, waarbij we werken op afstand en flexibiliteit omarmen en onze energie focussen op procesoptimalisatie en het verlagen van printkosten.

Anna Oñate, CEO en medeoprichter van OctoBoost, Sappi´s interne start-up, geeft advies over hoe u cloudtechnologie kunt gebruiken om op afstand productief te blijven, processen te automatiseren en tegelijkertijd papierafval, plaat- en energieverbruik te verminderen.

Werken op afstand geherdefinieerd

Thuiswerken wordt meer en meer de norm. Naast het feit dat printplanningstools waarde toevoegen zorgen videoconferentie-oplossingen, zoals zoom.us en projectmanagementtools als Monday.com ervoor, dat u op afstand met uw team kunt samenwerken. OctoBoost verloot jaarlijkse abonnementen op deze diensten onder de mensen die hun online vragenlijst invullen; daarnaast worden er enkele trips naar printtechnologie & -innovatie evenementen verdeeld. Neem alstublieft 10 minuten de tijd om de Nederlandse online vragenlijst in te vullen wanneer u een rol als Prepress Manager, IT Manager, CEO, Director of Sales of Sales Manager bij een printhuis vervult.

OctoBoost zal ook 5 EURO doneren aan de lokale liefdadigheidsinstelling die het effect van COVID-19 voor elk afgesloten onderzoek verzacht.

octoboost-survey

Bespaar op printkosten

Europese vellendrukkerijen verspillen gemiddeld 25% van het ingekochte papier, voornamelijk als make-ready- en trimafval. Aangezien het oplagevolume van bestellingen terug blijft lopen, zal het maximaliseren van de oppervlakte-efficiëntie en het combineren van zoveel mogelijk opdrachten op een afdrukvorm steeds belangrijker worden. OctoSprint’s AI-gestuurde Ganging-Technologie vermindert de hoeveelheid papierafval (tot wel 50%), plaatverbruik (tot 40%) en verhoogt de printcapaciteit (tot 22%) als gevolg van een lager aantal en efficiënter gebruikte verzamelvormen… gecreëerd op indrukwekkende snelheid door OctoBoost’s reinforcement learning-technologie. Automatisering en extra flexibiliteit helpen u op deze manier extra bestellingen binnen te halen.

Laten we ervoor zorgen dat onze printindustrie een Renaissance ondergaat!

De groene invalshoek

Ook de gevolgen voor het milieu zijn aanzienlijk. Zo kan een offsetdrukker zijn energieverbruik verminderen tot 1,5 MWh per 1.000 afgedrukte formulieren dankzij langere oplagen, minder stops en dus een lager energieverbruik. Dit komt overeen met het energieverbruik van een smartphone die 270 000 keer wordt opgeladen.

AI met hoge ROI

OctoSprint betaalt zich terug voor printers met 100 of meer opdrachten per dag. Het Amsterdamse team van OctoBoost biedt een OctoDiagnose (simulaties van 2 weken productie) gratis aan om uw processen te analyseren en de besparingen die OctoSprint voor uw bedrijf kan opleveren te berekenen.

Contact: info@octoboost.com

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK