Wat te zien op Packaging Innovations

Het zuiden van het land draait warm voor het samenkomen van verpakkings-Nederland. Volgende week op woensdag 5 en donderdag 6 april staan Brabanthallen in het teken van specifiek consumentenverpakkingen (Packaging Innovations), maar ook de technologie achter de verpakkingen (Empack).

Er zijn maar liefst 270 deelnemers, twee kennistheaters, een business terras met kickstarts en product pitches. Een greep uit het aanbod…
Er wordt ingegaan op het tegengaan van voedselverspilling mét verpakkingen, verpakkingsontwerp met een doel, trends & ontwikkelingen in verpakkingen en het duurzaam denken; minimalisatie en optimalisatie van jouw verpakking. De rode draad in het programma is kristalhelder: duurzaamheid. Het creëren van een sustainable denkproces.

In eerdere communicatie vielen o.a. de namen van Picnic, Philips, Zwerfinator, Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, KIDV en Unravel Research al. Inspiratiesessies vanuit brand-expertise, de overheid (regelgeving), design en neuromarketing volgen elkaar in rap tempo op. De interactiviteit wordt veelal op de donderdag opgezocht. FONK host paneldiscussies over trends in packaging design én duurzaam en kwalitatief verpakken. Gesprekspartners als Brum gaat hierbij in op talent-issues, Eshuis op de recyclecheck en Flex op gedragsveranderingen die tot stand gebracht worden via design.
Twee dagen lang verzorgt Vouwkarton Platform – een uniek netwerk dat zich richt op de promotie van de kennis over vouwkarton – een aantal workshops, in samenwerking met enkele leden en relaties zoals Pro Carton, Folding Boxboard Eerbeek, IPP Packaging Materials en Grafische Groep Matthys. 

Packaging Innovations is op 5 en 6 april 2023 te bezoeken in de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch. Gratis registreren is nu mogelijk via www.packaging-innovations.nl.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK