Waardering voor magazines in print blijft

Het bereik voor diverse printmagazines laat al geruime tijd een consistente groei zien. Dat blijkt uit de laatste NOM Print Monitor, die op 14 januari is gepubliceerd.

Magazines Kopbeeld

MMA (Magazine Media Associatie) interpreteerde de cijfers (zie PDF). De top 5 van magazines met het hoogste bereik zijn: Kampioen (4,6 miljoen), Donald Duck (1,5 miljoen), Libelle (1,4 miljoen), LINDA. (1,1 miljoen) en Vrouw (0,9 miljoen). Ten opzichte van de vorige meting (NPM 2020-III) zien Kampeer & Caravan Kampioen (+17%), Muze (+9%), Quote en Mijn Geheim (beiden +6%), Beleggers Belangen (+5%) en Kijk (+4%) het bereik het sterkst toenemen.

Printmagazines bereiken in totaal 10,5 miljoen mensen. Dit is 72% van de Nederlandse bevolking (13 jaar en ouder). Vrouwen, 50-plussers en ‘welstandigen’ zijn de meest heavy magazinelezers. De NPM 2020-IV (NOM Print Monitor), bevat de gegevens over het bereik van dagbladen en magazines in de periode Q4 2019 t/m Q3-2020. In deze periode hebben 17.341 Nederlanders van 13 jaar en ouder meegedaan aan dit onderzoek.

Bron: MMA

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK