NOM Printmonitor

Het bereik van magazine mediamerken is in 2016 toegenomen: het printbereik is gelijk gebleven en het digitale bereik is met 11% gestegen. Dit blijkt uit de rapportage NOM Printmonitor 2017-I, die op 23 maart 2017 door Nationaal Onderzoek Multimedia (NOM) is gepubliceerd.

Het printbereik van magazines is nog altijd aanzienlijk. In Nederland lezen ruim 11,4 miljoen mensen één of meer magazines. Dit is 80% van de Nederlandse bevolking (13 jaar en ouder). Een sterk punt van magazines is het selectief bereik, maar magazines zijn tevens in staat een massabereik te realiseren. Veel magazines behalen elke editie hoge lezersaantallen. De magazines met het grootste bereik zijn: Kampioen (4,9 miljoen), Libelle (1,6 miljoen), Donald Duck (1,4 miljoen), LINDA. (1,2 miljoen) en Vrouw (1,1 miljoen).

Lees alle info over de laatste NOM cijfers hier.

 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK