Voormalig drukker van ‘Donald Duck’ bij Roto Smeets zorgt voor straatnaam Piet van de Griendt

De 78-jarige Deventenaar Jan van de Berg heeft het bij de gemeente voor elkaar gekregen, dat een straat op het voormalige terrein van de drukkerij wordt vernoemd naar oprichter Piet van de Griendt.

Hunneperkade Deventer

Het bedrijf was tot de lente van 2019 actief aan de Hunneperkade in Deventer. Van den Berg werkte maar liefst 45 jaar bij het bedrijf. Het ging hem aan het hart dat het bedrijf zijn deuren sloot. Daarom nam hij het initiatief bij de gemeente om een straat naar Piet van de Griendt te vernoemen. Hij kreeg ‘groen licht’.

De sloop van het pand in Deventer is nog in volle gang.

Oorspronkelijk werd de Nederlandsche Diepdruk Inrichting (NDI) in 1931 in Deventer opgericht door
Piet van de Griendt die een plek zocht voor zijn drukkerij. De gemeente Deventer handelde toen zeer voortvarend. Hij kon meteen gaan bouwen, de bouwvergunningen kwamen later wel! In 1938 werd de NDI een deel van de Geïllustreerde Pers (een van oorsprong in 1936 opgerichte uitgeverij in Amsterdam, die in 1964 weer onderdeel werd van VNU). Pas veel later ging het bedrijf in Deventer verder als onderdeel van Roto Smeets.

Bron (met aanvullingen): Trubantia.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK