Vol festivalseizoen: driekwart meer polsbandjes besteld bij Reclameland!

Online drukkerij Reclameland voorspelt een vol festivalseizoen. Terwijl de meeste feesten nog gehouden moeten worden, loopt het bij het Groningse bedrijf de afgelopen maanden al storm. De drukker uit Westerbroek verkocht In februari, maart en april dit jaar driekwart meer polsbandjes dan in dezelfde periode vorig jaar.

Wouterhaan Polsbandjes Reclameland 2023 430x400 1

Het aantal polsbandjes steeg met 76 procent naar 115.600 exemplaren, dit waren er in 2022 nog net geen 40.000 stuks. Naast polsbandjes, was de aankomende festivaldrukte ook te merken aan de hoeveelheid verkochte tickets. Het aantal verkochte tickets nam in de maanden februari, maart en april met 17,5 procent toe naar ruim 333.000 stuks. Over dezelfde periode werden er vorig jaar zo’n 263.000 tickets besteld.

De groei van het evenementendrukwerk is in deze periode een jaarlijks terugkerende trend, weet Reclameland. Specifiek voor het festivalseizoen schaalt de drukker jaarlijks op. “We bereiden ons altijd voor in de maanden voorafgaand aan de periode dat het merendeel van de evenementen gehouden wordt”, aldus Wouter Haan, CEO Reclameland. “Toch heeft de stijging ons ook verrast. Het is een signaal dat mensen weer zin hebben in een feestje.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK