Vlogger Enzo Knol geeft boek uit

KnolpowerEnzo Knol is een mateloos bekende Nederlandse vlogger. Elke dag uploadt hij een vlog waarin hij – vaak simpele – dingen uit zijn leven laat zien. Maar de vlogger gaat verder dan video. Hij presenteerde op 23 oktober zijn boek Knolpower, wat leidde tot honderden tieners die weer eens ouderwets in de rij stonden voor de uitreiking van een papieren boek.

Voor iemand met bijna een miljoen volgers op zijn videoblog bij YouTube lijkt de uitgave van een boek wellicht achterhaald. Knol had zijn jonge tienerdoelgroep echter in gedachten bij de ontwikkeling hiervan. In een boeiend interview met Nos.nl geeft de jonge vlogger aan: “Het is geen boek van 300 bladzijdes met alleen maar tekst. Het is eigenlijk een heel groot tijdschrift gepropt in een boek. Er staan heel veel leuke plaatjes en spelletjes in.” Op zijn eigen website voegt hij daar nog eens aan toe: “Ik wilde geen saai leesboek met mijn levensverhaal, want kom op, ik ben nog maar 22! Nee, ik wilde een tof boek met veel foto’s, interviews, praktische tips en een strip. Ook komen mijn fans aan het woord, want zonder mijn fans zou ik helemaal nergens zijn.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK