Vistaprint haalt Michael Fries binnen

In 2014 kwam Michael Fries in dienst van Onlineprinters als Managing Director. Hij verliet het bedrijf in juni 2019, waarna het stil werd rondom de visionaire Fries, die vooral binnen Onlineprinters inhoud wist te geven aan de internationale groei van die onderneming.

Michael Fries

Hij wordt Senior Vice President Physical Products bij Vista. In 2019 hield hij een afsluitende keynote bij het VIGC Benelux Online Print Event in Antwerpen ZOO. Hij zei toen: “Automatisering is goed, maar je moet waken voor over-engineering, anders verdwijnt de flexibiliteit uit het proces. De kosten van de automatisering vallen dan hoger uit dan de besparing die je wilt creëren. De menselijke factor in onze industrie mag niet verdwijnen.”

Bij zijn aantreden bij Vista zei hij: “Meer nog dan bij de pandemie maak ik mij momenteel zorgen over de oorlog in Oekraïne, die onvoorstelbare ellende brengt onder de bevolking van Oekraïne. VistaCreate en Depositphotos hebben 450 Vista-medewerkers in de Oekraïne, en het Vista-team doet er alles aan om hun veiligheid te garanderen en hen zo veel mogelijk te steunen. Ik hoop dat de waanzin daar snel zal stoppen”, aldus Dr. Michael Fries.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK