Virtual, Augmented & Mixed Reality voor marketing

In het snel evoluerende landschap van digitale marketing zijn Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) en Mixed Reality (MR) realiteit geworden.

Deze technologieën bieden ongekende mogelijkheden om consumenten op innovatieve en meeslepende manieren te bereiken.

Virtual Reality: Een meeslepende ervaring

VR biedt een volledig meeslepende ervaring, waarbij gebruikers zich in een geheel andere wereld wanen. Dit is perfect voor het creëren van diepgaande merkervaringen. Denk aan virtuele winkelrondleidingen, productdemo’s of zelfs interactieve merkverhalen. VR kan consumenten een unieke, persoonlijke ervaring bieden die in het geheugen gegrift blijft.

Virtual Reality Voor Marketing 1200x688 1

Augmented Reality: De wereld als canvas

AR legt een digitale laag over de echte wereld, waardoor merken hun producten op een interactieve manier kunnen presenteren. Dit kan variëren van eenvoudige filters in sociale media-apps tot complexe AR-ervaringen die informatie over producten weergeven wanneer een smartphone naar een object wordt gericht. AR maakt marketing tactiel en interactief, waardoor het een krachtige tool is voor merkbeleving.

Mixed Reality: Het beste van beide werelden

MR combineert elementen van zowel VR als AR, waardoor gebruikers kunnen interageren met digitale objecten die in de echte wereld zijn geplaatst. MR-technologie biedt ongekende mogelijkheden voor interactieve productdemonstraties en meeslepende klantbelevingen. Bedrijven kunnen MR gebruiken om complexe producten te demonstreren, trainingen te geven of zelfs als tool voor samenwerking op afstand.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK