VIGC-sessies: Praktisch kleurbeheer – inclusief de nieuwe iccMAX-standaard

Om productiebedrijven, leveranciers en organisaties te laten kennismaken met praktisch kleurbeheer doorheen de workflow, heeft VIGC een ‘lerend netwerk’ opgezet. Dit bestaat uit vier online workshops waarin we in een kleine groep inzoomen op de ervaringen, inzichten en best practices van organisaties met gelijksoortige uitdagingen. Interactie tussen de deelnemers levert hierbij een meerwaarde op.

Lerend Netwerk Vigc
vigc-logo-zw-tr

PARTNER BIJDRAGE – Fotografie, design, prepress, jobvoorbereiding, grafische productie, kwaliteitscontrole: in elke processtap is ‘kleur’ belangrijk. Kleurbeheer of ‘colormanagement’ bestaat nu reeds meer dan een kwarteeuw en laat toe om kleur succesvol doorheen de workflow te loodsen.

  • De fotograaf voegt een kleurprofiel toe aan zijn kleurbeelden: 24 febr.
  • Beeldschermen worden gekalibreerd volgens kleurstandaarden: 24 maart.
  • Drukprocessen worden gestandaardiseerd: 21 april.
  • Kwaliteitsrapporten bewaken het volledige proces: 19 mei.

Het werken met kleurprofielen heeft zijn nut bewezen, maar de noden zijn veranderd. Transparante materialen, fluorescerende inkten, glanseffecten, textielbedrukking, medische toepassingen, digitale cinema enz. sturen aan op meer flexibiliteit in kleurbeheer. In onze 4 thematische sessies evalueren we de huidige werkmethodes en verkennen we hoe de nieuwe kleurstandaard iccMax soelaas kan bieden.

Meer informatie en inschrijven.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK