Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Via YouTube een succesvolle printshop

Zo kan het ook: vanuit een YouTube kanaal een online printshop beginnen! Een case van één van de presentaties op het Online Print Symposium dat momenteel in München plaatsvindt.

Hij noemt zichzelf ‘Chaosflo44’. Het symposium schakelt met deze jonge Florian uit Oostenrijk over naar een andere markt: social media. Chaosflo44 werkt al vijf jaar op YouTube, met een videokanaal over gaming. Niet veel later besloot hij op aanvraag merchandising, zoals T-shirts, aan te bieden. Via YouTube welteverstaan. Volgens hem het meest simpele kanaal om merchandising aan te bieden vandaag de dag.

ops chaosflo44Na enige tijd bleek een shop voor zijn merchandising de juiste stap. Al snel bleek er veel vraag van zijn kijkers. “Mijn kijkers verbinden emotie met de designs, zoals het logo van mijn game. Als ze dat op een T-shirt kunnen dragen, voelen ze zich verbonden tot een gemeenschap.” Het directe schakelen met zijn kijkers op YouTube zorgt ervoor dat hij de wensen goed kan inschatten van zijn doelgroep. Chaosflo44 is een zogenaamde social media influencer; zonder hem zullen zijn kijkers niet zijn producten kopen. Getekende kaarten zijn daarbij het enige product op papier, zijn andere producten zijn bijvoorbeeld knuffels en T-shirts met diverse logo’s.

Een verslag van het gehele Online Print Symposium volgt binnenkort op Printmedianieuws.

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK