YouTube krijgt reclamevrije variant

YouTube-logo-full_colorGoogle onderzoekt mogelijkheden om een reclamevrije variant van YouTube te creëren. Daarvoor moet dan wel door de gebruiker worden betaald.

Bezoekers van de YouTube-site, een dochterbedrijf van Google, krijgen waarschijnlijk binnenkort de optie om advertenties te verwijderen. Volgens YouTube-CEO Susan Wojcicki is er een punt waarop gebruikers genoeg hebben van het bekijken van de reclamefilmpjes.

Ze wil daarom een betaald kanaal inrichten waarmee bezoekers toegang krijgen tot advertentieloze video’s. Hoe die optie er uit gaat zien, is nog niet helemaal duidelijk. Wojcicki deed deze mededeling in een interview tijdens het Re/code-congres.

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK