‘Verlies je lezer niet’ door Marc Mombaerts

In het grafische vak kom je nog zelden ‘studieboeken’ tegen die er echt toe doen om het grafische vak tot in de puntjes te leren. Toch is er volgens auteur Marc Mombaerts onverminderd behoefte aan.

Het boek ‘Verlies je lezer niet – Visueel scoren met tekst en beeld‘ is geschikt voor zowel ontwerpers als grafici, die uiteindelijk samen zorgen voor een door de klant gewenst eindresultaat in druk of print. Het boek omvat vier heldere hoofdstukken: typografie, opmaak, beeld en drukken. Het is geen gebruiksaanwijzing voor welk stuk software dan ook, maar het biedt wel de juist handvaten om de basistechnieken onder de knie te krijgen.

Marc Mombarts is lector aan de Arteveldehogeschool in Gent en is tevens als docent verbonden aan het VIGC, waarvoor hij onlangs in Haarlem de eerste training via ‘printmediatrainingen‘ verzorgde.

Het boek is te bestellen via uitgeverij Vanden Broele.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK