Vakdag Print&Sign

Vandaag is de redactie te gast bij de Vakdag Print&Sign, georganiseerd door onze collega’s van PrintMatter. Op blokboek.com verschijnt vandaag een foto-impressie. Morgen op printmedianieuws een uitgebreider verslag met impressies van een aantal lezingen.

Igepa Logo
Hans Jürgen Caspers
Igepa directeur Hans-Jürgen Caspers

Uiteraard zal de lezing van
Hans-Jürgen Caspers van Igepa de nodige aandacht trekken. Hij zal een update geven rondom de huidige situatie in de papiermarkt. De olie- en gasprijzen, de daaruit voortvloeiende energie- en logistieke kosten hebben allemaal invloed op de papierprijs.

Titel van de lezing van Hans-Jürgen Caspers: ‘Papierschaarste. Komt dat nog goed?’

Of hij ook ingaat op het grillige gedrag bij groepen inkopers binnen de branche om door middel van shoppen de prijs te drukken, moeten we nog even afwachten. Geluiden in de branche zijn namelijk zeer uiteenlopend. Daar waar de één leveranciers-loyalitiet betracht en dus nauwelijks problemen ondervindt, klaagt de ander over extreme tekorten. Een lastig in kaart te brengen fenomeen, maar zeker is wel dat de papiermarkt in roerige tijden verkeert.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK