Vakbond wil in gesprek met PostNL

Na jaren van reorganisaties komt PostNL met een plan om de post in de toekomst om de dag te bezorgen en in de verdere toekomst zelfs eens in de drie dagen. Daarvoor moet de zogenoemde Postwet worden aangepast door de politiek. Vakbond FNV volgt dit proces op de voet en wil in gesprek met PostNL over de gevolgen voor het personeel.

“PostNL is een grote werkgever die werkgelegenheid biedt in heel Nederland”, zegt Maadey Meuleman, bestuurder FNV Vervoer. “Het is FNV nog niet duidelijk hoeveel werkgelegenheid op termijn verloren gaat door deze nieuwe plannen. FNV zal zich ervoor inspannen dat de huidige werknemers zo veel mogelijk aan het werk kunnen blijven.”

Postnl Postbezorger Tcm10 150307

FNV dringt er bij PostNL op aan om zo veel mogelijk helderheid te geven over de personele gevolgen van de plannen. “Zo kunnen we gezamenlijk kijken hoe we kunnen zorgen dat het personeel zo min mogelijk last heeft van de verandering”, vervolgt Meuleman. “Een plan dat niet alleen de bezorging van post zeker stelt, maar ook het werk en inkomen van het PostNL-personeel.”

“Wij zien dat het postpersoneel de afgelopen jaren te veel wijzigingen voor de kiezen heeft gekregen dat ten koste is gegaan van de kwaliteit van bezorging en het plezier in werk”, licht Meuleman toe. “Daarnaast is de werkdruk erg toegenomen. FNV zet zich ook dit jaar weer in om goede afspraken te maken over de arbeidsvoorwaarden van het personeel. Goede arbeidsvoorwaarden zullen PostNL helpen om voldoende personeel te werven om de dienstverlening op peil te houden.”

Fotobron: Beeldbank PostNL voor journalistieke publicaties

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK