Uitgevers eisen 25 miljard euro van Google vanwege monopolie

FD en RTL Nederland maakten het nieuws bekend dat Damien Geradin van het Belgische advocatenkantoor Geradin Partners, het initiatief heeft genomen om een flinke claim in te dienen tegen Google.

Logo Geradin Black

De namen van twee Nederlandse uitgevers die nu al meedoen zijn niet bekendgemaakt. De claim omvat
€ 17 miljard uit de EU en € 8 miljard uit het Verenigd Koninkrijk. Geradin Partners zegt dat uitgevers die zich benadeeld voelen ook kunnen ‘aanhaken’ bij de claim.

Google heeft de mediabedrijven volgens Geradin ‘met concurrentieverstorend gedrag beroofd van miljarden aan inkomsten’.

Bronnen: FD, RTL, Geradin

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

1 reactie

  1. Van Gucht Luc G.M. op 16/09/2022 om 07:29

    Google domineert en uitgevers denken dus vooral aan hun inkomen… Wachten op elektro-magnetische stormen voor gerechtigheid? Lees een oud boek…geld is vooral bedrukt papier…Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK