Geboortekaartje leidt tot grafisch bedrijf

De geboorte van een kind kan zomaar eens leiden tot nóg een geboorte; namelijk die van een grafische onderneming. 

Sophie Van Galen

Neem Sophie van Galen (36) uit Arnhem. Tijdens haar zwangerschap zocht zij naar een geboortekaartje. “Bij de meeste mensen belandt het geboortekaartje rechtstreeks in de prullenbak. Ik zocht daarom iets unieks, mooi genoeg om later in te lijsten als herinnering. Omdat ik niet kon vinden wat ik in mijn hoofd had, ontwierp ik het geboortekaartje zelf.
De reacties die ik daarop kreeg waren overweldigend.” Sophie besloot ervoor te gaan en ging aan de slag met het maken van een collectie en een webshop. “Ook buiten de geboortekaartjes om doe ik alles zelf. Zoals de branding, de fotografie, het maken van de website en de marketing.”

Sl Petitevie Unieke Geboortekaartjes

Intussen staan vier kleine kaartencollecties online. Alle kaartjes zijn van A5-formaat, voorzien van goudfolie en gedrukt op bijzondere papier-
soorten. “Er zit zelfs een papiersoort tussen dat gemaakt is van gerecyclede T-shirts.”

In de toekomst hoopt Sophie meer uit te kunnen breiden met andere producten, zoals geboorteboeken en wenskaarten. Dit zou ze buiten haar eigen webshop ook in conceptstores aan willen bieden.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK