Twitter in handen van Elon Musk

Twitter wordt van de beurs gehaald en wordt daarmee één van de privébedrijven van Elon Musk.
Hij betaalde 54,20 dollar per aandeel.

Twitter Logo

Nadat hij afgelopen maand al een flink aandeel had genomen in het bedrijf, werd hem een positie in de raad van bestuur aangeboden. Hij werd immers de grootste aandeelhouder. Dat weigerde hij en besloot een ‘vijandig’ bod uit te brengen op het bedrijf. Twitter probeerde dit nog te voorkomen. Maar het bod van Musk was kennelijk aantrekkelijk genoeg, zodat de andere aandeelhouders met de overname instemden. Musk koopt het bedrijf dus op persoonlijke titel. Tesla is niet betrokken bij de deal.

De deal had een omvang van 44 miljard dollar.

Wat Musk met het mediabedrijf gaat doen, is nog niet bekend. Musk profileert zich als iemand die
openstaat voor het ‘vrije woord’. Hij zei wel dat hij Twitter ‘verder wil uitbouwen’ ten dienste van een functionerende democratie. Maar concreter dan die algemene uitspraak, werd het niet. Hij liet eerder weten weinig te zien in de huidige directie, die naar zijn mening te weinig doet om ‘zijn’ maatschappelijke verantwoordelijkheden’ te vervullen.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK