Topman De Persgroep: h-a-h blad blijft belangrijk

huis-aan-huisMultimediaal uitgeven wordt de toekomst, maar print blijft belangrijk. Ook het huis-aan-huisblad. Dat zei Christian van Thillo tijdens de Advertiser’s Summit in Kopenhagen. De mediamagnaat stelt weliswaar dat we ‘pas aan het begin van de digitale revolutie staan’ en dat de media als eerste met de ‘disruptieve krachten’ hiervan te maken heeft, maar print blijft belangrijk als het gaat om bereik en omzet. Het wordt volgens Van Thillo ‘en-en’ en daarom wil de Persgroep zowel in digitaal als print investeren.
Dat zou ook blijken uit de recente overname van Wegener, waarmee De Persgroep – uitgever van onder meer het AD, de Volkskrant, Trouw en Het Parool –ook regionale kranten en huis-aan-huis bladen in handen heeft gekregen. Van Thillo: ‘Huis-aan-huis bladen genereren hoge respons en conversie.’ De mediabaas ziet daarbij blijkbaar crossmediale mogelijkheden. ‘Wij gaan websites ontwikkelen die van de wereld tot de voordeur komen. Ik geloof heel sterk in one-stop-shop voor lezers.’
Van Thillo belooft daarnaast dat De Persgroep met meerdere digitale innovaties gaat komen in de nabije toekomst. In 2020 zou de omzetgroei van multimediale uitgeefproducten de oplagedalingen van printuitgaven bij De Persgroep gaan overstijgen.
Bron: marketingtribune.nl

Lees ook: Nederlanders kunnen niet zonder huis-aan-huis folder


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK