Nederlanders kunnen niet zonder huis-aan-huis folder

foldersWie denkt dat door de digitalisering de huis-aan-huis folder zijn langste tijd heeft gehad, heeft het mis. Met 11,5 miljoen Nederlanders is de huis-aan-huis folder het middel met veruit het grootste bereik. 3,8 miljoen Nederlanders lezen bovendien een digitale folder. Gemiddeld wordt aan het lezen van folders (papier en digitaal) 17 minuten per week besteed. Bijna twee derde overweegt hierdoor een aankoop. Anderen kopen regelmatig een aanbieding uit de folders (48%). Dit blijkt uit de NOM Folder Monitor 2014, uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK, die vandaag in Amsterdam werd gepresenteerd door DDMA Businessgroep Verspreidingen.

De NOM Folder Monitor geeft meer inzicht in het bereik en het effect van folders (zowel huis-aan-huis als digitaal) op de consument. Bovendien maakt de NOM Folder Monitor het mogelijk om verschillende mediatypen met elkaar te vergelijken. Irena Petric, directeur NOM: “Dit vind ik één van de grootste voordelen van het onderzoek. Zo kun je huis-aan-huis folders beter vergelijken met bijvoorbeeld landelijke dagbladen. Mediabureaus kunnen op deze manier nog concretere mediaplannen en uitgebreide analyses maken en de huis-aan-huis folder op een professionele manier opnemen in de marketingmix. Wij verwachten dat de markt er veel gebruik van gaat maken.”

Yme Pasma, voorzitter DDMA Businessgroep Verspreidingen: “De huis-aan-huis folder is een zeer sterk middel en staat zijn mannetje binnen andere media. De folder heeft een enorm bereik en een indrukwekkende effectiviteit. En dit zien we ook terug. 81% van de lezers onderneemt enige vorm van actie naar aanleiding van het lezen van een folder. 48% bezoekt na het lezen van een folder daadwerkelijk de winkel. De folder is dus echt een effectief medium, niet alleen voor retailers, maar ook voor etailers, de contractbusiness en fabrikanten.”

Lees hier meer over de uitkomsten van het onderzoek.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

2 reacties

  1. Hans Bakker op 06/06/2014 om 12:33

    Een mooie stap vooruit voor het medium type. Ben benieuwd wat de mediaplanners bij de bureaus ermee gaan doen en of dit nieuwe gebruikers van het medium zal aantrekken. Vanuit de Kobalt ervaring denk ik dat er nog wel wat missionarissenwerk nodig is.

    De kracht van medium in het in beweging zetten van consumenten wordt ook in het nieuwe onderzoek weer aangetoond.



  2. Hans Bakker op 06/06/2014 om 12:30

    Een belangrijke stap voorwaarts richting een meer volwassen mediatype. Jammer dat er geen resultaten op titelniveau beschikbaar komen. In de komende maanden worden er wel bandbreedtes in bereik binnen de verschillende branches gepubliceerd.
    Ben benieuwd wat de mediaplanners bij de mediabureaus er van vinden en of het gaat leiden tot meer inzet van het medium ook buiten de branche die traditioneel het medium wel weet te vinden. Vanuit de Kobalt ervaring verwacht ik dat er toch nog wel wat missionarissen werk nodig zal zijn.

    Kracht in het bewegen van consumenten is ook met dit nieuwe onderzoek weer aangetoond.



Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK