Top 100 ICT-bedrijven in Nederland: vier spelers uit het high-end printsegment

HP, Canon, Xerox en Ricoh staan op respectievelijk de plaatsen 25, 51, 76 en 90 in het door Computable samengestelde lijstje van de Top 100 ICT-bedrijven.

Computable

De Top 10 is onveranderd, met Microsoft (index 100%), Apple (index 95,15%) en Google in de top 3. Microsoft staat volgens Computable op 1 door waardering van zakelijke partners en het kennisniveau. De grootte van de onderneming telt in dit geval dus niet mee. Google heeft een indexwaarde van 72,48% en lijkt daarmee de grip op de top 3 kwijt te raken. De redactie verwacht dat ASML (nu met index 68,79%) volgend jaar de derde plaats in zou kunnen nemen.

Apple nummer één in duurzaamheids Top 50.

In de Top 100 van geliefde werkgevers staat Apple op de eerste plaats, maar op de voet gevolgd door Microsoft met een index van 99,27%. Ook hier blijft Google als nummer drie ‘ver’ achter met een index van 80,84%.
Tot slot staat Apple ook op één in de lijst van de 50 meest financieel stabiele bedrijven. De sprong naar nummer twee, Microsoft, is echter groot (index 59,59%), gevolgd door Google met 52,95%.

Bron: Computable

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK