Nieuwe satelliet maakt high res beelden

stelliet@blokboek

Later dit jaar wordt een nieuwe satelliet gelanceerd, die zeer gedetailleerde beelden kan maken van het aardoppervlak. Google staat al te trappelen om die beelden te kopen en ze te gebruiken in Google Maps.

De satelliet in kwestie is de Worldview-3, een product van Ball Aerospace. De satelliet heeft een telescoop aan boord en kan daardoor zeer gedetailleerde opnames maken. In de hoogste resolutie zullen op de foto’s details met een doorsnede van 25 centimeter nog te zien zijn. Dergelijke foto’s worden genomen vanaf een hoogte van 600 kilometer. De Worldview-3 satelliet gaat later dit jaar de lucht in. Het is dan een van de weinige priv√©-satellieten die zulke gedetailleerde foto’s van de aarde kan maken. Het is wel zo dat de opnamen met de hoogste resolutie alleen beschikbaar worden gesteld aan bijvoorbeeld overheden. Voor publiek gebruik zal een lagere resolutie worden aangeboden, maar op die plaatjes zijn details van 50 centimeter doorsnee nog wel te onderscheiden. De opnamen worden aan diverse partijen verkocht. Dus niet alleen aan Google, maar ook aan bijvoorbeeld Apple en Microsoft.

(Bron: Automatiseringsgids)

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK