Techbedrijven protesteren tegen App Store beleid Apple

Het is niet de eerste keer dat grote bedrijven protest aantekenen tegen de 30% afroming, die Apple hanteert bij aankopen uit de App Store.

Aanleiding is wederom het verwijderen van een aantal apps, omdat zij methoden toepasten om de rechtstreekse betaling van in-app aankopen via de App Store te omzeilen. De grote techbedrijven, onder wie ook Microsoft, zeggen dat Apple het voor kleine programmeurs onmogelijk maakt nog wat te verdienen aan hun inspanningen.

Apple Logo

Naast de techbedrijven zijn het vooral ook uitgevers die al langer strijden om de 30% van tafel te krijgen. New York Times en Wall Street Journal zijn voor Apple geen onbekende partijen, en ook Facebook klaagt over het beleid van Apple.

WordPress

Apple maakte afgelopen week de fout door de WordPress app te blokkeren, omdat Apple wilde dat aankopen vanuit die App ook via de App Store zouden verlopen. Maar WordPress verkoopt helemaal geen in-app toevoegingen. Apple bood excuses aan.

Belangrijk

Apple verkoopt naar schatting voor ca. 50 miljard dollar aan in-app toevoegingen en content van uitgevers. daarmee is de inkomstenbron belangrijk voor het bedrijf.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK