Swappie daagt uit met buitenreclame-activatie op het Damrak 

iPhone-refurbisher Swappie introduceert samen met Out of Home Masters, JCDecaux en O2H Creative Solutions een uitdagende buitenreclame-activatie op het Damrak in Amsterdam. Met deze campagne wil de refurbisher consumenten laten zien dat refurbished net zo goed als nieuw is, door ze uit te dagen het tegendeel te bewijzen.

Swappie

Uit Swappie’s brand tracking onderzoek in Q1 bleek dat in Noord-Holland zeker 50% van de consumenten denkt dat refurbished iPhones ‘outdated features’ hebben en dat deze makkelijk te onderscheiden zijn van een nieuwe telefoon. Dit weerhoudt consumenten ervan over te stappen op refurbished, terwijl het beter is voor de portemonnee én het milieu. Om het tegendeel te bewijzen heeft Swappie op het Damrak in Amsterdam een opvallende ABRI neergezet, waarin twee telefoons te zien zijn: de ene gloednieuw, de andere met zorg refurbished door het team van Swappie. Aan de consument de uitdaging om te raden welke telefoon refurbished is. Onder de consumenten die het goed hebben geraden, verloot Swappie een refurbished iPhone 14 Pro Max. De activatie maakt deel uit van een 360-graden campagne om de merkbekendheid van Swappie te vergroten en het vertrouwen van consumenten in refurbished producten op te bouwen. Onderdeel van deze 360-graden campagne is onder andere een Swappie Tram die een maand lang door Amsterdam rijdt, ook is een digitale strategie op meerdere platformen ingekocht.

Deelname aan de actie is eenvoudig. Bezoekers kunnen de telefoons van dichtbij bekijken in de ABRI en een gokje wagen. Denk je dat jij de refurbished telefoon kan onderscheiden van nieuw? Scan dan de QR-code op de ABRI en ga naar swappie.nl/contest om te stemmen.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK