Boekjaar Heidelberg: ‘Stabiele omzet’

Heidelberg zegt op basis van de voorlopige cijfers dat zij haar eigen prognoses heeft waargemaakt. Ze zouden daarbinnen een omzet hebben gerealiseerd van €2,4 miljard en een EBITDA van 7,2%.

Xl106 Heidelberg

De vertrekkende CEO Ludwin Monz zei: “”We waren in staat om onze doelstellingen voor het financiële jaar te halen in een moeilijke economische omgeving. De financiële prestaties van Heidelberg waren solide.”

Monz wordt op 1 juli aanstaande opgevolgd door Jürgen Otto. Mons was amper twee jaar in dienst als CEO. De redenen van zijn vertrek zijn – voorzover bij de redactie bekend – niet openbaar gemaakt.

Wat de CFO zei

Tania von der Goltz: “De veerkrachtige ontwikkeling van de winstgevendheid en vrije kasstroom zijn een bewijs van onze financiële discipline en ons vermogen om betrouwbare resultaten te leveren, zelfs in een moeilijke omgeving. In een boekjaar dat werd gekenmerkt door een daling van de orders in de hele industrie, hebben we onze doelstellingen bereikt en onze prognoses waargemaakt dankzij het waardecreatieprogramma dat we vroegtijdig zijn gestart.”

Inkomende orderomvang daalde in ’23-’24

De inkomende orders daalden met ongeveer 6% in vergelijking met ‘het voorgaande jaar’22-’23. Na een zwakker derde kwartaal (€508 miljoen), verbeterde de situatie in het vierde kwartaal met inkomende orders van ca. €600 miljoen. Het bewdrijf verklaarde in een persbericht dat met name in Azië de resultaten verbeterden.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK