Stockmans wint Kalenderwedstrijd

Stockmans Kalenders heeft de KW Award met Paperwork 2018 gewonnen. De kalender –  eveneens een verzameling art prints – is ontworpen door Annelies Vanoost en uitgegeven door Stockmans Kalenders. Ruim honderd bezoekers waren op 22 maart aanwezig bij de feestelijke prijsuitreiking van de Kalenderwedstrijd, editie 2018. In het sfeervolle Fort Wierickerschans te Bodegraven, maakte tv-ster Ellie Lust de winnaars bekend van de diverse categorieën.

KW Publieksprijs
De KW Publieksprijs ging naar het tijdloze kalenderboek 365+1 Days van Stichting Print. Aan dit initiatief van Pauline de Nijs van Stichting Print werkten 366 grafisch ontwerpers en 13 grafische bedrijven mee.

Typografie-prijs
De Typografie-prijs werd uitgereikt door Paul Adriaensen, van het Plantin Instituut, aan Geeke Voortman van ontwerpbureau Wie Maakt Het, die hiervoor samenwerkte met Gianotten Printed Media. Ze kreeg de prijs voor de Design-Agenda.

KVGO-prijs
De kalender “Laat je voeden en inspireren!” van Totdrukwerk en VdR druk&print, ontworpen door Doks ontwerpbureau, kreeg de KVGO-prijs. Cees Verweij, voorzitter van het KVGO, reikte de prijs uit, bestaande uit twee zeefdrukken. Philippe Van Ongevalle, directeur-generaal van Febelgra, reikte de Febelgra-prijs uit aan ontwerpster Like Mouton, voor haar Bureelkalender, uitgegeven door L.capitan.

De Kalenderwedstrijd vraagt aandacht voor bijzonder drukwerk. Kalenders en agenda’s zijn daarbij het uitgangspunt. Tijdens de uitreiking werd er meerdere keren gesproken over de toekomst van de gedrukte kalender, in een tijd van oprukkende digitale communicatiemiddelen. Het vertrouwen in kalenders en agenda’s werd door meerdere sprekers benadrukt. Cees Verweij noemde de waarde van de kalender als kunstwerk aan de muur: “Daar is altijd plaats voor.”

Bron: kalenderwedstrijd.nl

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK